Tuntien kuvaukset

Pentutunti

Heti pennun muutettua kotiin alkaa tärkeä sosialistamisvaihe. Pentuajan kokemukset vaikuttavat koko sen elämän. Pentutunneilla pääsette harjoittelemaan eri ihmisten ja koirien seurassa olemista sekä totuttelemaan kodin ulkopuolisiin ääniin. Kun koira saa paljon hyviä kokemuksia, sen luottamus uusiin asioihin kasvaa. Arkitaitojen lisäksi tunneilla harjoitellaan myös tärkeintä taitoa eli rauhoittumista. Maksu maksetaan verkkokaupan kautta!

Hihnatunti

Tunnilla vahvistetaan löysällä hihnalla kulkemista sekä rauhallista ohittamista. Lisäksi opetellaan rauhoittumista ja keskittymistä eri häiriössä. Tavoitteena mukavat ja rennot lenkit. Tunti sopii kaikenlaisille koirille! Mahdollista osallistua kertamaksulla tai ottamalla ryhmäpaikan.

Perhetunti

Perheessä on monenlaisia eri tapoja olla koiran kanssa. Joku perheestä haluaa koiran kanssa leikkiä sisällä, toinen jahdata pitkin pihaa ja kolmas ei halua tehdä mitään. Tämä voi aiheuttaa koiralle epäselvyyttä siitä, mitä häneltä toivotaan ja sitä kautta lisätä stressiä. Luomalla yhteiset säännöt ja tutustumalla mielekkääseen tapaan aktivoida koiraa, saadaan koko perheelle toimivat mallit elää koiran kanssa.  Yksityistunnit 40 € 45 min (yksi koira) Omaryhmä 60 € 60 min (2 koiraa tai enemmän)

Yhteistyötunnit

Koira hankitaan kaveriksi, mutta arjessa tuleekin esiin ongelmia kuten yksin jääminen, koiran jatkuva seuraaminen, hyppiminen, haukkuminen ja tavaroiden tuhoaminen. Kurssilla käydään läpi, miten koiralle voi tarjota parempia vaihtoehtoja, ja miten saadaan luopumaan ei-toivotusta -käyttäytymisestä.  Yksityisopetus 40€/45min tai 3x45min 99€.

Aktivointi- ja yhteistyötunti

Aktivointi ja yhteistyötunti tarjoaa hauskan yhteisen harrastuksen koirakolle, jossa pääsee suuntaamaan koiran energiaa haluttuun suuuntaan. Samalla opetellaan kohti sujuvampaa arkea omistajansa kanssa. Tunnit suunnitellaa aina ryhmän toiveiden mukaan. Tunnin aikana harjoitellaan, miten koiran käyttäytymistä vahvistetaan haluttuun suuntaan ja miten esiin tulleita haasteita on hyvä lähestyä. Maksu maksetaan verkkokaupan kautta. Omaryhmä 60 € 60 min (2 koiraa tai enemmän)

Rally-Toko

Rally-Tokossa tärkeintä on koirakon iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata suullisin käskyin sekä käsimerkein ja lajiin kuuluu myös kannustaminen koko suorituksen ajan. Laji sopii ihan kaikille. Tavoitteena voi olla hauska harrastus tai alokasluokan liikkeiden hallinta. Maksu maksetaan verkkokaupan kautta.

Kuka minä olen

Koirakoulu Ama on saanut nimensä ensimmäisen oman koirani Amandan mukaan. Amanda oli lempeä ja hyvähermoinen beagle, joka kulki mukanani kasvaessani aikuiseksi. Se asui kanssani ensimmäisessä omassa asunnossa, muutti mukanani uuteen opiskelukaupunkiin, poseerasi hääkuvassa ja käveli mukana esikoispoikani vaunulenkeillä. Yhteensä 14-vuotta opimme toisistamme päivittäin uutta.  Meillä kaikilla on varmasti omat mielikuvamme ja haaveemme siitä millaista on elää koiran kanssa. Ama opetti minulle, että koira voi olla jotain muuta kuin aluksi ajatteli, mutta silti se voi antaa paljon enemmän kuin osasi edes toivoa. Minä halusin aktiivisen kaverin, jonka kanssa käydä pitkillä lenkeillä ja koirapuistossa leikkimässä. Amanda sen sijaan nautti sohvalla makoilusta ja…

Kouluttaja

Satu Halmela
– Porilainen koiraharrastaja

Omat koirat:
Amanda Beagle
Asta Kooikerhondje
Atte Bordercollie

Viikkotunneille voi tulla mukaan koska vain. Harjoitukset tehdään aina oman tason ja tarpeen mukaan.


Käytänteet

Koirakoulun pihasta löytyy parkkitilaa johon auton voi pysäköidä. Kaupungilta päin tullessa pihaan käännytään ennen Rauhanpuiston risteyksen liikennevaloja.

Odota tunnin alkamista pihalla ja kun vuorosi alkaa, tunnin ohjaaja huutelee ryhmän sisälle.

Hallin sisältä löytyy jokaiselle oma paikka, johon voi jättää tavarat ja jossa tunnin aikana ollaan myös taukoisin.